Блог

Как да изберем най-добрите пелети за нас

Статии

Несъмнено всеки потребител на пелети има чуството, че винаги има и по добри пелети на по-добра цена от тези, които ползва. Всеки, който ползва пелети слуша негови познати или чете по форуми за „тази” или „онази” марка пелети и започва да се колебае дали не се е прецакал с това, което е избрал.

Относно „прецакването” и изборът на „най-добрите пелети” бихме искали да Ви запознаем с отговора на Скот Олсън, собственик на един от най-големите търговци на пелети в щата Кънектикът, САЩ. Ето какво как отговаря той на вечния въпрос „Кои са най-добрите пелети” :

Откакто навлезнах в бизнеса с пелети, често ме питат, кои са най-добрите пелети от всички марки, които предлагаме. От години съм търсил най-правилният отговор на този въпрос, така че всеки клиент да може да ме разбере правилно и недвусмислено. Преди да отговоря на този въпрос, бих искал да направя едно брутално честно признание, което може би никой търговец на пелети няма да направи – Няма нито един бранд пелети, които безапелационно да бъдат определени като „най-добри” от всички клиенти!

Сега, след това уточнение, след много разговори с редица мои редовни клиенти, стигам до извода, че всеки клиент има своя собствена дефиниция за „най-добри пелети”. Накои клиенти определят като най-добри пелетите с най-висока калоричност, други смятат, че е най-важно пелетите за отопление да отделят най-малко пепел, докато има и клиенти, които търсят пелети с най-ниска запрашеност. Според това какви котли и камини ползват, можете да чуете мнения от много добри до много негативни за една и съща марка пелети за отопление. Всички пелети покриват стандартите за качество и въпреки това много клиенти определят едни или други за много по-добри от останалите. Това е като все едно да Ви попитам кой сладолед е най-хубав – има различни вкусове и всички са хубави, но всеки предпочита един определен. И няма грешно мнение, просто всеки си има предпочитания.

Накрая мога да кажа, че няма лоши пелети за отопление, има просто различни видове. И човека, който може да определи, кои са най-добри за теб, си самият ТИ. В зависимост от това каква горелка или камина ползваш, пробвай различни видове и производители, експериментирай и, моят съвет е, когато намериш най-доброто за теб, придържай се към него! Освен ако няма някаква много голяма причина да смениш „твоите” пелети /много ниска цена или ограничено предлагане/, то намериш ли пелетите, които са добри според теб, не ги сменяй!

 

С най-топли пожелания,

 

Скот ОлсънОбратно към всички статии

Споделете тази статия