Блог

„Бъди добрия пример“

Без категория

На 23.03.2020г., предвид обявеното Извънредно положение, фирма „Атлантик уей“ ЕООД, специализирана в производство на пелети, стартира своя инициатива под надслов „Бъди добрия пример“. Ръководството на фирмата в лицето на инж. Стефан Башалов се ангажира до края на обявеното „Извънредно положение“ или докато има материалната възможност, ежедневно да осигури топла храна и дърва за огрев на 50 крайно нуждаещи се жители на град Твърдица, които са на възраст над 60 години.

 

 

Инициативата не се изчерпва само с това. С решение на управителя на Атлантик уей ЕООД инж. Стефан Башалов, фирмата е направила поръчка за изработка на 10 000 защитни маски за лице за многократна употреба. Предпазните маски ще бъдат раздадени безвъзмездно на общинските администрации на градовете Твърдица, Бургас, Елена, Златарица, Тополовград, Стара Загора, Обл. Администрация Сливен. Маски ще бъдат дарени и на ОДМВР Сливен, РУ Твърдица и РСПБЗН Твърдица.

 

В изключително тежката ситуация на обявено  „Извънредно положение“ в цялата страна, ръководството на Атлантик уей ЕООД съзнава своята обществена значимост и роля, а именно да се опита да даде пример на съпричастност и взаимопомощ. С тази кампания, „Атлантик уей“ ЕООД призовава всеки, който има възможност, да помогне на хора в нужда с каквото и както може. Само така ще покажем на себе си като общество, че можем заедно да излезем от тази криза и да бъдем по-добри, по-сплотени и по-силни!

Освен това със заповед на инж. Стефан Башалов,  на  23.03.2020 Атлантик уей ЕООД сформира кризисен щаб на територията на дружеството, който да спомага и следи за спазването  на разпоредбите, дадени от Националния кризисен щаб, създаден на 26.02.2020г. във връзка с разпространението на вируса COVID-19. Целта на създадената вътрешно-фирмена организация е освен да се следи за стриктното спазване на предписанията, дадени на национално ниво, така и да се реагира своевременно и адекватно при евентуално регистриране на заразени с вируса COVID-19 и вземане на карантинни мерки, спрямо контактни работещи на територията на предприятието. Атлантик уей ЕООД полага всички усилия за правилното организиране на работния процес по време на обявеното Извънредно положение и стриктно спазва предписанията за работа със защитни средства за дихателна и кожна защита, а именно, използването на предпазни маски за лице и гумени ръкавици на местата, където има струпване на повече служители.

Стефан Башалов

 

Стефан БашаловОбратно към всички статии

Споделете тази статия