Блог

Без повече пластмасови отпадъци

Без категория

Последните природни катаклизми в Белгия, Холандия и Германия само ни напомниха, че ние хората е нужно да намерим баланса в съществуването си и да се научим да живеем по-природосъобразно, въздействайки по-малко на света около нас. В продължение на нашия стремеж за 100% безотпадно производство, от миналата година Ние от Атланик уей предложихме безплатна услуга за събиране на празните полиетиленови торбички от използваните пелети с цел тяхното последващо рециклиране.

Наред с тази услуга и в духа на новата Директива на ЕС за намаляване на пластмасовите отпадъци от 01.07.2021г., от този отоплителен сезон Вие можете да закупите пелети за горене Атлантик уей в нова 100% био разградима опаковка.

За пръв път в България пелетите за горене се предлагат в опаковка, която също може да бъде използвана в отоплителния процес.  Био разградимите торбички на пелетите Атлантик уей позволяват след използване на пелетите опаковките им да бъдат нарязани и приложени към пелетите във Вашата отоплителна система.

По този начин Вие ще добавите 60 000 калори на всяко използвано от Вас пале с пелети, което е еквивалента на 14 кг пелети, добавени на всеки тон пелети, използван от Вас. И в края на отоплителния сезон няма да сте изхвърлили нито един грам неразградим отпадък. Нещо повече, новата хартиена опаковка предпазва от конденз и овлажняване пелетите, кото по този начин спомага за по-качественото съхранение на пелетите през отоплителния сезон.

Накратко, поръчвайки си пелети в новата еко опаковка на Атлантик уей, Вие:

  • Имате възможност да използвате целия закупен продукт, дори и неговата опаковка;
  • Добавяте нови 60 000 калори на всяко закупено пале с пелети Атлантик уей;
  • Закупувате продукт със 100% био разградима опаковка, който не оставя трудно разградими полиетиленови отпадъци;
  • Спомагате за опазването на околната среда;
  • Предпазвате пелетите от конденз и овлажняване при съхранение и запазвате тяхното качество през целия отоплителен сезон.

Всеки клиент, желаещ да закупи пелети „Атлантик уей“ в новата био разградима опаковка, може да получи повече информация на телефон 0879 00 23 00, 0879 483 977 или да заяви това при своята поръчка.

Нека да помислим за себе си и нашите деца!Обратно към всички статии

Споделете тази статия