Ценообразуване и Цени

Ценообразуване и Цени

Ценообразуването в производството на пелети варира в зависимост от сезона. През есенно-зимния сезон цените на пелетите са по-високи с около 25-30%  основно поради по-енергоемкия процес на тяхното производство /през зимата дървесината е с влажност 50-60% и разхода за сушенето на суровината е около два пъти по-висок/.  Ето затова Атлантик уей ЕООД предлага на своите клиенти опцията Вие да си закупите пелети за отопление през летния сезон, когато те са на по-ниска цена, а ние гарантираме да Ви ги доставим в отоплителния сезон на няколко доставки. Така вие имате няколко предимства:

  • Купувате пелети на около 25-30% по-ниска цена през летния сезон.
  • Няма нужда да осигурявате складово помещение за големи количества пелети, защото ние можем да Ви ги доставим на няколко посочени от Вас дати, което Ви гарантира постоянна наличност на сухи пелети за отопление с високо качество.
  • Лесно можете да си планирате разходите за отоплителния сезон.

Ще попитате каква е нашата полза от това да платите пелети през летния сезон, когато те са по-евтини, а ние да ги произведем през зимата, когато разходът ни за производство е по-голям. С Вашата поръчка Вие ни помагате да планираме по-точно какво количество да произведем през най-натоварения сезон. По този начин ние пестим средства за складиране на сурова дървесина и готова продукция през зимата, което значително намалява нашите разходи за производство и от там води до ниска себестойност на пелетите за отопление. Нека Ви дадем един пример:

Ако Вие си поръчате и платите 10 тона пелети от Атлантик уей ЕООД през месец Юни то Вашата цена ще бъде Х лева.  Вие можете да поръчате 10 тона да бъдат  доставени при Вас на 4 доставки в избрани от Вас дати през есенно-зимния сезон /Октомври-Март, когато цената на пелетите е Х+25%/. Така Вие няма да имате нужда да осигурявате склад за 10 тона, а само за 2.5 тона. По този начин Вие си гарантирате доставка на пелети за отопление през целия отоплителен сезон на значително по-ниска цена, като не е обходимо дори да осигурявате помещение за цялото количество. При този вариант Вие спестявате разходи за по-скъпи пелети през зимата и не е нужно да търсите складово помещение за цялото количество пелети. Така Вие ще получите сухи пелети и нямате ангажимента да складирате пелети през целия сезон с риск те да се овлажнят.